Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Jelení ossobuco se zeleninou

jeleni_ossobuco_400

Počet porcí: 4
Obtížnost: ★★★
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience:

 
  • 4 plátky jeleních kolínek
  • 500 g kořenové zeleniny
  • 3 cibule
  • 5 stroužků česneku
  • snítka rozmarýnu
  • snítka tymiánu
  • divoké koření
  • jalovec
  • 100 g másla
  • slunečnicový olej
  • 500 ml vývaru
  • 500 ml červeného vína
  • sůl, pepř

Zelenina:

 
  • 150 g červené a žluté mrkve
  • 1 malou hlávku květáku
  • růžičková kapusta 

Postup:

1. Jelení ossobuco osolíme, opepříme, posypeme mletým divokým kořením a opečeme.

2. Kořenovou zeleninu nakrájíme a společně s cibulí z ní připravíme tmavý základ.

3. Přidáme bylinky a česnek, zalijeme vínem a vývarem, vložíme zpátky jelení maso a pečeme v troubě doměkka.

4. Hotové ossobuco vyjmeme a zeleninu propasírujeme.

5. Omáčku zredukujeme a nakonec zjemníme máslem.

Podáváme se zeleninou krátce opečenou na pánvi.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež