Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Šunka od kosti s houbovou majonézou

sunka_od_kosti_400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★★☆
Čas přípravy: 3 hodiny

Ingredience:

 
  • 1000 g šunky s kostí
  • 2 ks vepřových nožiček
  • 200 g kořenové zeleniny
  • 2 cibule
  • hrst divokého koření
  • 2 stroužky česneku
  • 5 ks šalotek
  • vinný ocet
  • sůl, pepř
  • 200 g listové petržele


Majonéza:

 
  • 3 žloutky
  • 200 ml slunečnicového oleje
  • 2 lžíce rozmixovaných sušených hub
  • 1 citron
  • worchester
  • tabasco
  • sůl, pepř 


Postup

1. Šunku dáme společně s nožičkami vařit do studené vody, přidáme kořenovou zeleninu, cibuli, divoké koření a pomalu vaříme doměkka.

2. Po uvaření šunku obereme od kosti a okrájíme kůži, kterou nameleme.

3. Vývar zredukujeme na polovinu a přidáme namleté kůže.

4. Dochutíme vinným octem, nastrouhaným česnekem, nakrájenými šalotkami, solí, pepřem a nakonec přidáme nasekanou listovou petržel.

5. Vychladlou šunku obalujeme ve vzniklé směsi a namačkáme do formy.

6. Necháme vychladnout do druhého dne a poté podáváme s houbovou majonézou a cibulí.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež