Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Ploskozubec v pikantní želatině

sumec_400

Počet porcí: 8
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 1,5 hodiny

Ingredience:

 
  • 800 g filetu ze sumce
  • 100 g másla
  • snítka tymiánu
  • mletý kmín
  • sůl, pepř

Kroupové rizoto:

 
  • 200 g středních krup (vařených)
  • 100 ml bílého vína
  • 200 ml vývaru
  • 50 g másla
  • 60 g sladkokyselé nakládané zeleniny
  • majoránka
  • sůl, pepř

Křenová omáčka:

 
  • 2 šalotky
  • 50 g másla
  • 1 snítka tymiánu
  • 100 ml ryzlinku rýnského
  • 300 ml drůbežího vývaru
  • 100 ml smetany
  • 50 g zakysané smetany
  • šťáva z 1 citronu
  • křen
  • cayenský pepř
  • mořská sůl

Postup: 

  1. Osušený a očištěný filet ze sumce osolíme, opepříme a posypeme mletým kmínem.
  2. Poté rybu opečeme na másle společně s tymiánem.
  3. Uvařené kroupy lehce orestujeme na másle a přidáme sladkokyselou zeleninu.
  4. Zalijeme vínem, vývarem a necháme svařit, dochutíme solí, pepřem a majoránkou. Nakonec zjemníme máslem.
  5. Na omáčku orestujeme nakrájenou šalotku společně s tymiánem, zalijeme vínem a vývarem. Přidáme smetanu a svaříme na třetinu. 
  6. Nakonec přidáme nastrouhaný křen podle chuti společně s máslem a zakysanou smetanou.
  7. Vyšleháme a dochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou.


Tipy ze sortimentu


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Ryby a mořské plody