Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Roastbeef podle Tomáše Kourka

roastbeef_400

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

 
  • 1000 g nízkého roštěnce nebo kýty
  • 2 střední cibule
  • 5 stroužků česneku
  • 2 ks mrkve
  • 2 ks kořenové petržele
  • 3 polévkové lžíce rostlinného oleje
  • sůl, pepř

Pracovní postup:

1. Maso osolíme, opepříme a potřeme olejem.

2. Do pekáče vložíme nahrubo krájenou cibuli, stroužky česneku, tymián a kořenovou zeleninu.

3. Vše pokapeme olejem a navrch položíme maso.

4. Troubu předehřejeme na 240 °C, vložíme pekáč a pečeme cca 20 minut. Poté ztlumíme teplotu na 180 °C a ještě 20 minut dopékáme.

5. Před krájením je třeba nechat maso alespoň 10 minut odležet.

6. Roastbeef lze servírovat teplý i studený – pečenou zeleninu můžete použít jako přílohu.

 


Tip: Pokud si vyberete roštěnec, je vhodné jej před úpravou svázat provázkem, aby měl rovnoměrný tvar.



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Maso a drůbež