Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Sýrový koláč s chřestem

Sýrový koláč s chřestem

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 2 hodiny

Ingredience:

Těsto:

 
  • 250 g hladké mouky
  • 150 g vychlazeného másla
  • 3 lžíce studené vody
  • 1 vejce
  • sůl

Náplň:

 
  • 200 ml smetany (33 %)
  • 250 g zeleného chřestu
  • 200 g tvrdého kozího sýra
  • 2 vejce
  • 1 lžička sušeného tymiánu
  • sůl, pepř

Postup:

1. Z hladké mouky, vejce, másla, soli a několika lžic vody zpracujeme na vále těsto a necháme alespoň hodinu odležet v chladničce.

2. Poté těsto vyválíme dokulata a vložíme do formy s vyššími okraji. Dno koláče propícháme a vložíme na 15 minut do trouby předehřáté na 200 °C.

3. Mezitím si připravíme náplň – smetanu smícháme s vejci, sušeným tymiánem, solí a pepřem a přisypeme nastrouhaný kozí sýr.

4. Z trouby vyjmeme předpečené těsto, vlijeme na něj náplň a poklademe očištěným a pokrájeným chřestem. Pečeme přibližně 30 minut při 180 °C.


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina