Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Špenátový koláč

Špenátový koláč

Počet porcí: 10
Obtížnost: ★★☆☆☆
Čas přípravy: 65 minut

Ingredience:

 
  • 400 g listového špenátu
  • 250 g listového těsta
  • 200 ml smetany (33 %)
  • 100 ml zakysané smetany
  • 100 g tvrdého sýra
  • 2 vejce
  • 2 stroužky česneku
  • sůl, pepř

Postup:

1. Špenátové listy omyjeme, spaříme v cedníku vroucí vodou a necháme je vychladnout.

2. Těsto rozválíme na placku o něco větší, než je forma, a důkladně ho do ní vmačkáme.

3. V misce smícháme oba druhy smetany, vejce, nahrubo nastrouhaný sýr a prolisovaný česnek.

4. Přidáme spařený špenát, směs osolíme, opepříme a rozložíme ji rovnoměrně na těsto.

5. Pečeme v troubě předehřáté na 180 °C přibližně 30 minut, dokud není náplň pevná.


Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina