Staňte se naším zákazníkem. Je to snadné.

Získat MAKRO kartu

Měkké medové perníčky

mekke_pernicky_400

Počet porcí: 1
Obtížnost: ★★☆☆
Čas přípravy: 1 hodina

Ingredience:

 
  • 150 g hladké pohankové mouky
  • 2 polévkové lžíce kokosového cukru
  • 40 g mletých mandlí (2–3 polévkové lžíce)
  • 1 čajová lžička jedlé sody
  • ½ polévkové lžíce perníkového koření
  • špetka himálajské soli
  • 5 polévkových lžic medu
  • 70 g kokosového oleje
  • 1 polévková lžíce jahodové marmelády (domácí, slazené kokosovým cukrem) 

Čokoládová poleva:

 
  • 2 polévkové lžíce rozpuštěného kokosového oleje
  • 1 vrchovatá polévková lžíce nepraženého kakaového prášku
  • 1 polévková lžíce medu

Postup:

1. Všechny sypké ingredience smícháme a přilijeme med, rozpuštěný kokosový olej a marmeládu.

2. Vypracujeme těsto – mělo by být měkčí a trochu lepkavé.

3. Zabalíme ho do fólie a necháme několik hodin odležet v chladničce.

4. Poté z něj tvoříme menší kuličky o velikosti třešně a pokládáme je na plech vyložený pečicím papírem. Mezi kuličkami necháváme mezery – těsto se rozteče a vzniknou krásné nadýchané perníčky.

5. Pečeme na 180 °C přibližně 12 minut.

6. Hotové perníčky necháme vychladnout, poté je namáčíme do čokoládové polevy a dle fantazie zdobíme ořechy a cukrovou polevou.

7. Nazdobené perníčky uložíme do chladu.

 

Autor receptu: Taťána Shamma



Archiv receptů

Epikure

Archiv vydání časopisu Epikure

Čerstvá zelenina